Een brief aan 2019

Beste 2019,

Het voelt als gister dat je bent begonnen. Dat ik dacht, dit word ons jaar! Het heeft altijd iets magisch, vind ik. Een nieuw jaar..

Toch werd jij 2019, niet ons jaar. Niet mijn jaar. Je hebt mij veel verdriet gedaan maar ook veel mooie dingen gebracht. Je hebt mij veranderd, positief maar ook negatief. Nog nooit heb ik ooit zoveel boosheid ervaren, en dit weten te beheersen. Je hebt mijn ogen open gedaan, geleerd dat je open moet staan voor veranderingen en nieuwe dingen. Je hebt mij zwak gemaakt maar ook sterker gemaakt. Ook heb jij mij geleerd om te praten, praten over de dingen die je meemaakt, je hart moet luchten. En ookal moet ik hier nog veel inleren, maar jij hebt ervoor gezorgd dat ik hier een begin in heb gemaakt. Jij hebt mij ook laten zien wie mijn echte vrienden zijn.

Ook heb ik mijzelf nog meer leren kennen. Je hebt mij trots gemaakt, omdat jij 2019 mij moest testen hoe sterk ik als persoon moest zijn. Hoe ons gezin sterk moest zijn. Jij 2019 hebt ons geleerd hoe hard wij moesten vechten als gezin, en nog steeds. Niet wetende hoe 2019 ging aflopen, want jij gaf ons al die onzekerheid. Jij hebt mij ook laten zien dat het gras nergens groener is!

Maar nu breekt jou laatste maand aan beste 2019. Hoe erg ik ook uitkijk naar de feestdagen met mijn gezin en familie. Kijk ik het meeste uit om jou boek te kunnen sluiten, om weer opnieuw te beginnen. Om weer opnieuw te denken, lieve 2020 jij word wél ons jaar. Omdat ik nog steeds geloof dat er iets magisch gebeurd tijdens de jaarswisseling.

Beste 2019, bedankt dat jij mij zoveel hebt geleerd en dat in 365 dagen. Mijn rugzak is overvol, maar bijna gooi ik jou weer leeg en begin ik overnieuw. Weer met positiviteit want ook dat is iets wat jij mij hebt geleerd, positief blijven.

Lieve 2020, weer hoop ik dat jij wel mijn jaar word én vooral ons jaar word. Geloof in elkaar maar bovenal in jezelf!

2 gedachten over “Een brief aan 2019

  1. Wauw wat heb je dat mooi verwoord.
    Laat 2020 maar een mooi jaar worden voor jou en je prachtige gezinnetje.
    Trots op jou lieve Talitha.
    xxx Jolanda.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close