Naar de kapper met de kids!

Ga jij regelmatig met de kids naar de kapper? Of kies je voor een thuiskapper? Blijven ze netjes zitten of is het altijd een drama? Omdat ik zelf kapster ben wil ik graag een aantal leuke tips met jullie delen wanneer je het beste voor de eerste keer naar de kapper kunt gaan met je kleine uk, hoe een kappersbezoekje leuker word voor de kids etc!

Het verschilt altijd per kindje wanneer de eerste knipbeurt plaats vind. Ook verschilt het of het een jongen of een meisje is! Vaak laten de jongensmama’s hun kindjes eerder en regelmatiger knippen dan de meisjesmama’s. Bij het ene kindje groeit het haar als kool, terwijl de ander pas een beetje haar krijgt rond zijn 2e of 3e verjaardag. De eerste knipbeurt verschilt dus heel erg per kind. Wist je dat er mensen zijn die hun pasgeboren baby kaalscheren vlak na de geboorte? Ze zeggen dat je kindje dan een dikke bos met haar krijgt.. Helaas is dit een fabel! De dikte en structuur van je haar dat zit in je DNA.

Over het algemeen en dan spreek ik uit mijn eigen ervaring vanuit de salon, vinden de meeste meisjes het altijd prachtig om naar de kapper te gaan. De jongens daarin tegen hebben daar nog wel eens moeite mee. Waarom?.. Bij jongens knipt de kapper/ster dichter op het hoofd en rondom te oren. De aanraking is heel anders dan dat je een meisje knipt! Soms komt er een tondeuse aan te pas, wat natuurlijk een gek geluid maakt en dat is allemaal harstikke spannend! Tip? Vraag aan de kapper of hij/zij de tondeuse even op het handje van het kindje mag voelen. Zo voelt het kindje dat de tondeuse niet pijn doet maar alleen een beetje kietelt. Op deze manier betrek je je kindje meer bij de knipbeurt! Ook kriebelen de kleine haartjes meer bij jongens wederom omdat het haar korter is en de haren dus rondom het gezicht/nek naar beneden vallen. Bij meisjes werk je in de lengtes en heb je hier dus geen last van! Kan de kleine slecht tegen kriebels? Vraag of er een handdoekje onder de kapmantel mag!

Merk je dat jou kind de kapper echt heel erg eng vind of er altijd een drama van maakt? Probeer dan altijd van te voren goed uit te leggen wanneer je naar de kapper gaat en wat ze gaan doen. Zijn de nog klein? Ga dan vooral niet als ze moe zijn of tegen hun slaapje aan zitten! Is je kindje eenkennig? Probeer altijd naar de zelfde kapper te vragen. Zo krijgen ze een leuke band met elkaar en is het voor je het weet een feestje om te gaan! Wat ook altijd helpt is om je kindje mee te nemen als papa of mama naar de kapper gaat, zonder dat ze zelf hoeven. Zo zien ze wat er gebeurd en dat er helemaal niks spannends aan is. Wat je vooral niet moet doen? Je kind in de houtgreep nemen, ja dit gebeurd echt. Zo ga je een angst creëren die echt nergens voor nodig is. Probeer zelf altijd rustig te blijven ookal zijn ze overstuur. Wij kappers zijn flexibel, bewegen met de kids mee en willen ze vooral niet overstuur maken! Gaat het een keertje niet? Dan probeer je het een andere keer, maar probeer dan eens aan deze tips te denken en hopelijk helpt het je!

Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om iemand thuis te laten komen, als ze het echt eng vinden of omdat je dit zelf praktisch vind. Zo zijn ze in hun eigen veilige omgeving, alleen zit je zelf wel met de rommel ;)! Ook bestaan er echte kinderkapsalon, een hele leuke ervaring voor de kids!

Meestal krijgen de kindjes altijd iets lekkers naar hun knipbeurt! Dit onthouden ze ook altijd. De meisjes vaak mooie vlechten en de jongens een kleurgel in de haren, hoe cool! Probeer er altijd een feestje van te maken.. Wat ook altijd goed werkt is een filmpje op de telefoon of ipad. Maar vaak zijn er ook wel leuke puzzels of boekjes aanwezig in de salon. Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben gehad en have fun bij de kapper! Mocht je nog vragen hebben of iets willen weten? Kun je me altijd berichten.

Liefs Talitha

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close