Moedermaffia..

Lieve moedermaffia, of moet ik dat “lieve” juist weg laten? Deze blog is voor jullie.

Instagram, facebook, overal op social media zitten ze.. Nooit deed het me iets maar nu ik zelf blog, meer aan socialmedia doe en vooral nu ik voor mamaplaats blog. Kom ik ze non-stop tegen..

Ik geef jullie een kijkje in ons leven, in mijn leven.. Ik deel mijn ervaringen en mijn gevoelens met jullie, ik ben eerlijk en oprecht en deel de leuke en minder leuke dingen uit ons leven. Dat doe ik nu al twee jaar met plezier maar door jullie word dat plezier wat minder.

Jullie plaatsen teksten onder berichten zonder na te denken.. Onder mijn berichten of onder die van andere, ik lees zelf veel blogs en als ik zelf ergens anders over denk hoef ik daar niet meteen reacties onder te knallen als “dat is niet goed voor je kind” “wat belachelijk” of “Lekker veel suikers” of alleen maar lach emoticons.. En deze opmerkingen zijn zacht uitgedrukt!

Sinds ik moeder ben heb ik veel meer gevoel en emoties in mij.. Maar jullie zijn toch òòk moeders? Hebben jullie dan geen gevoel? Iedereen wilt toch het allerbeste voor je eigen kind maar ook dat voor een ander toch?! Nergens staat een regel wat goed of fout is.. Nergens staat hoe ik mij moet voelen als mijn kind onder narcose gaat of hoe ik mijn bevalling/emdr heb ervaren, of wel soms? Nergens staat hoe een moeder zich hoort te gedragen of zijn of haar kind moet opvoeden! Nergens staat wat jeje kind wel of niet te eten mag geven.

Als je het ergens niet mee eens bent, helemaal prima! Maar scroll dan lekker verder en hou die idiote berichten lekker voor je. Laat iedereen in zijn waarden. Ik word er zo moe van, dat misgunnen van elkaar. Elkaar de grond in trappen.. Wees lief voor elkaar, steek elkaar een hart onder de riem als dat nodig is..

Moeder mogen worden is een avontuur en nergens staat hoe je dat pad moet bewandelen. Die kies jij helemaal zelf, er is dus geen goed of fout. Gaande weg zul je leren en je route veranderen.. Zolang jeje kleintje maar het allerbelangrijkste geeft wat er is en dat is liefde! En dat doen we allemaal toch? Hoe wij de rest dan bewandelen is aan ons..

Kies jou eigen pad, bewandel hem samen. Maar wees lief voor elkaar en voor anderen! Help elkaar waar nodig is en scroll vooral lekker verder als je het er ergens niet mee eens bent. Of loop lekker met je kop tegen de muur!

Doei moedermaffia!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close