Zwanger mogen worden, is dat zo normaal?

Voor sommige is zwanger worden van zelf sprekend, terwijl dit eigenlijk helemaal niet zo is! Maar het is zo’n taboe om daar over te spreken. Ik heb er al eens eerder overgeschreven maar niet op mijn eigen blog, dus ik neem jullie even mee naar het begin!

Zwanger mogen worden, is dat zo normaal? Nee dat is namelijk een wonder! Maar denkt iedereen zo? Want soms hoor je om je heen “ik ben door de pil heen zwanger geraakt” “oh ik was na een maand al zwanger” terwijl er ook mama’s zijn die er heel wat voor over moesten hebben. Maar er zijn ook mama’s die nog steeds een kinderwens hebben en met lege handjes staan.

Nu zijn wij op de natuurlijke manier zwanger mogen worden van onze dochter, inmiddels twee(is nee) ! Maar dit gebeurde niet binnen 3 maanden of 6 maanden. Wij hebben er bijna een jaar over gedaan. Nu is dit voor sommige nog kort, maar inmiddels weet ik als die wens zo groot is, kan het niet snel genoeg gaan.

Wij besloten halverwege 2015 dat wij er “klaar” voor waren. Alsof zoiets bestaat HAHA! Maar goed, zo dachten we toen.. Die mensen die er van af wisten, riepen allemaal : Ach joh, jullie zijn zo zwanger! Nou niet dus hé.. Het duurde best lang voordat mijn menstruatie opgang kwam en toen ik dacht dat er enige regelmaat na zo’n 4 maanden inzat, ging mijn cyclus steeds langer duren. Ik had een hele onregelmatige menstruatiecyclus van 35,47,52,48,65,70 dagen.. Steeds werd die langer, terwijl ik elke keer dacht “zal ik nu zwanger zijn?”. Elke keer geen menstruatie maar ook niet zwanger, huh?

Nadat wij zo’n 8 maanden bezig waren besloot ik maar eens een bezoekje aan de huisarts te brengen en eens te overleggen wat zei ervan vond. Ik zat best al lang aan de pil zo’n 12 jaar, dus ik dacht zal daar wel mee te maken hebben. Na een fijn gesprek kreeg ik meteen een doorverwijzing naar de gynaecoloog. Zoals vele van jullie weten is daar altijd een enorme wachtlijst.. Na een week werd ik gebeld en was er een uitval plekje beschikbaar of wij die dag erna al konden komen. Ik was zo blij, we regelde vrij en gingen erheen!

De eerste keer kregen we een gesprek en vertelde wij een kinderwens hadden maar het zwanger worden nog niet lukte. Na mijn verhaal over mijn onregelmatige cyclus, werd ik als eerste onderzocht om te kijken het “probleem” bij mij lag. Zo niet werd later mijn man onderzocht. Na het gesprek kreeg ik een inwendige echo en werd ik nagekeken. Al snel werd er duidelijk wat er een beetje in de weg stond. Ik had enorm veel eitjes op mijn eierstokken, bijna het dubbele per eierstok als een gemiddelde vrouw. Dit zorgde ervoor dat er zoveel druk op mijn eierstokken kwam te staan, dat er geen eisprong kon plaats vinden. In iedergeval veel te weinig, soms wel maar soms ook zeker niet.

Ik was blij dat ik te horen kreeg wat er “mis” was, maar ook voelde het een beetje gek. Ik had dus bijna geen eisprong? Maar die is wel nodig… Ook kreeg ik nog een bloedonderzoek. Twee weken later hadden we een vervolg afspraak om eens te bespreken wat onze opties waren en of ik inmiddels al weer een menstruatie had gehad. Ik zat op dag 69 en nog geen menstruatie maar ook niet zwanger.. Ik kreeg medicatie mee, hormoontabletten(Chlomid) en ik kreeg een kuur mee om mijn menstruatie op te wekken. We moesten dit allemaal even laten zakken. Omdat ik best veel ei’tjes van nature heb in combinatie met de hormoonkuur was een kans op een meerling zeker aanwezig! Maar we besloten om ervoor te gaan!

Koningsdag 2016 kwam eraan en we hadden zoiets van we gaan samen nog even flink los en aan de zuup! HAHA.. En dan gaan we beginnen aan de kuur. Voor dat ik aan de hormoontabletten mocht beginnen, moest ik eerst de kuur nemen om mijn menstruatie op te wekken maar dan moest ik zeker zijn dat ik niet zwanger was. Anders zou een miskraam volgen..

Het was dinsdagochtend 26 April, dag van Koningsnacht! We zouden die avond flink gaan stappen, maar eerst moest ik nog werken! Ik zat inmiddels op dag 74 van mijn cyclus.. Iets in mij zij doe nou nog maar even die test want dan kan je vanavond met een gerust hart dat drankje naar binnen werken.. Ik deed de test, ging douchen, droogde mijzelf af… En geloofde mij ogen niet!? POSITIEF!!! HUHH???

Was ik echt zwanger? Hoe dan? Dag 74? Altijd deden we de test samen en nu was ik alleen.. Ik was helemaal van slag haha! Ik belde meteen mijn man en mijn moeder, ik was zo blij! We vierde alsnog koningsnacht maar alchohol vrij voor mij! Ik belde 2 dagen later de gynaecoloog en vertelde het verhaal. Ze geloofde er niks van, waarschijnlijk een leeg vruchtzakje.. Ik deed vervolgens elke dag een test, ik geloofde er niks van. De test bleef positief!

We hadden een afspraak ingepland bij de gynaecoloog voor een inwendige echo om te kijken of er echt wat zat.. En ja hoor! Er zat een mini garnaaltje met een kloppend hartje! Ik was 7 weken zwanger en helemaal op de natuurlijke manier. We waren zo blij en zo dankbaar!!

Zwanger worden en blijven is niet vanzelfsprekend, het is een wonder!

Ik zal jullie in mijn volgende blogs meenemen in mijn zwangerschap, mijn bevalling die eindigde in een spoedkeizersnede en mijn PTSS-trauma die ik daaraan overhield. Ik heb hier als eens eerder over geschreven maar niet op mijn eigen blog!

Liefs Talitha

Een gedachte over “Zwanger mogen worden, is dat zo normaal?

 1. Wauw ik lees hier exact mijn eigen verhaal.

  Ook doorverwezen en echo’s gehad etc.
  Extra echo na een heeele lange cyclus en toen die medicatie gehad om een menstruatie op te wekken maar moest nog 14 dagen wachten want zekerheid na een eventuele eisprong.
  Na 14 dagen netjes de zwangerschapstest gedaan met de gedachte, dan de menstruatie opwekken en met clomid starten. Dat het maar echt mag beginnen nu.

  Klaar met tanden poetsen even snel nog de test checken. Huh!! Zwanger.
  Al die maanden dat ik het hoopte en soms ook dacht zo zenuwachtig na een test. En nu dacht ik toch niet zwanger te zijn maar ik moest testen😅.

  Na de eerste zwangerschap een hele regelmatige ietwat lange cyclus teruggekregen en op het moment dat wij een tweede kindje wilden in 3x zwanger geworden .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close