KNO-arts avontuur

Voor de gene die ons al langer kennen/volgen, weten inmiddels dat Lilly erg veel ziek is. Oorontstekingen, non-stop verkouden, amandelenonstoken, hoest al bijna 5 maanden inmiddels een pufje maar ook dat doet weinig, hoge koorts, ogen ontstoken, pseudo-kroep, buikgriep, ziek van antibiotica en ga zo maar door. Ze slaapt vaak heel slecht, heeft totaal geen weerstand en pikt dus letterlijk alles op.

2 weken geleden was ik er helemaal klaar mee, weer een ziek meisje. Ik ben blij dat ik op mijn strepen heb gestaan en een verwijzing naar de kno arts heb gevraagd. Gelukkig was de huisarts het hier wel mee eens en begreep ons volkomen. We konden gelukkig 2 weken later, vandaag dus terecht!

We hadden een hele fijne arts, onwijs vriendelijk en heeft Lilly goed nagekeken. Wij deden ons verhaal en aan de hand daarvan ging ze Lilly bekijken.. Ze zag meteen erg veel vocht achter haar beide oren, waardoor ze dus zo’n 30 decibel minder goed hoort. Lilly heeft het praten ontdekt maar praat erg onduidelijk, dit word wel steeds wat beter maar voor haar leeftijd gezien mocht dit beter. Dit kan dus betekenen doordat ze minder goed hoort, ze dus ook minder goed kan praten. Concuslie? Buisjes!

Daarna heeft ze haar amandelen nagekeken. Lilly is bijna non-stop verkouden, veel snot en hoest erg veel. Ook dit kon ze zien! Het slechte slapen staat hierbij dan ook centraal. Omdat ze zoveel hoest in haar slaap, of slecht kan ademen door het vele snot huilt ze dus veel. Conclusie? Neusamandelen eruit.

Mijn gevoel klopte.. En geloof me dat is fijn maar tegerlijkerheid denk ik meteen, oké nu word ze dus geopereerd… Ze gaat onder narcose, ze is twee, HOE kan ik haar hiervoor voorbereiden? Zo klein, ze is zo’n verlegenmeisje, bang en vind zoveel dingen spannend.. Ik heb nu al scenario’s door mijn hoofd hoe het een fiasco op die O.K word. Maar ik ga daar staan, naast haar als haar mama, een hele trotse sterke mama!! Ik vind het heel spannend en kan nu al janken.. Zoals het nu gaat kan het ook niet langer, zoveel ziek.

28 Maart gaat het al plaats vinden, gelukkig al heel snel maar ook nog zo verweg. Vandaag ook al langs de Anesthesist geweest, de narcose besproken en Lil is goed gekeurd voor de operatie. En nu gaan we haar langzaam en zo goed mogelijk voorbereiden. We hebben een dvd met een filmpje meekregen en een boekje!

Bedankt voor al jullie lieve berichtjes♡.

4 gedachten over “KNO-arts avontuur

  1. Ik hoop dat het daarna heel goed met lily gaat en met jullie ook sterkte allemaal.

    Like

  2. Ooow wat gaat jullie dit helpen.. lees echt ons verhaal. Zoontje vanaf geboorte nooit echt doorgeslapen en na en maand of 3/4 gillen en krijsen snachts en bonken. Wij wisten dat hij pijn had maar waar?? Kinderats osteopaten homeopaten alles gedaan. Hij bleef wel aan zij oren trekken maar veel oorsmeer en zag er rustig uit. KNO geist bij de kinderarts en man wat zijn we daar nu nog blij mee! Hij bleef mega vocht achter zijn trommelvliezen en een oorontsteking te hebben. Ik kon wel janken mijn mannetje was niet verwend door ons met nachtelijke flesjes hij had gewoon pijn en wilde dit wegdrinken. Met 10 maanden kreeg hij buisjes en wat kwam er een zooi uit. 2 weken lang met tissues onder zijn oren gelopen en 2 antibioticakuren verdee heb ik nu een mannetje wat nagenoeg doorslaapt en super tevreden is. Veel vrolijker en luier verschonen is niet erg meer en hij hoort nu ook ons waardoorhij veel mibder verlatingsangst heeft. Hij hoorde on gewoon niet dus raakte in paniek als hij ons niet zag. Ik hoop zo dat dit voor jullie ook een succesverhaal gaat zijn!! Ik duim mee en heel veel succes deze week!!

    Like

  3. Hier bijna hetzelfde verhaal, maar de nachten verlopen nu iets beter. Veel succes morgen! Ons dochtertje wordt vrijdag geopereerd (keelamandelen en neuspoliepen). Hopelijk herstellen ze snel!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close