Een onbekende angst..

Voordat ik de titel mama kreeg, kende ik geen angst.. In ieder geval niet zoals ik hem nu ken. Zonder na te denken ondernam ik acties, maakte ik keuzes en zo deed ik van alles.. Ik dacht in ieder geval niet na over, wat als?

Nu ben ik mama, een hele trotse mama.. De allertrotste! Maar dat zijn we allemaal toch? Nu is daar sinds ik mama ben een angst gegroeid en denk ik na over andere dingen, nu denk ik na over ” wat als? “

En jongens dat gaat echt soms over de simpelste dingen.. Voel jij al waar ik naar toe ga? Herken jij jezelf al ergens in? Ik noem een paar simpele voorbeelden:  Wat als ze stikt?(in eten of een voorwerp) Wat als ze valt?(tanden uit de mond) Wat als ze ernstig ziek word, Wat als… Nooit dacht ik na over deze dingen maar sinds ik mama ben schieten deze gedachten wel eens door mijn hoofd heen.

Nu ben ik echt niet iemand die de hele dag als een beschermer achter haar aan loopt hoor. Groot worden doe je met vallen en opstaan! Maar ik vind deze kant van het moeder zijn zo bijzonder, want angst hebben voor iets is helemaal niet fijn maar deze angst vind ik mooi.. De beschermende rol die je ineens krijgt, de verantwoordelijkheid maar bovenal de liefde voor je kind! De moederliefde!

Dat is toch bijzonder? Steeds als er zo’n angstmoment door mijn gedachten ging, ging ik er over nadenken.. Waar komt deze nou vandaan? Diep vanuit je hart ! Ik wou dit even met jullie delen, herkennen jullie jezelf hierin? Ik ben heel benieuwd!

Leuk dat je weer mee hebt gelezen!

Liefs Talitha.

Een gedachte over “Een onbekende angst..

  1. Jaaaa heel bekenbaar zus.
    Mooi geschreven xxx ans

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close