Dreumes in peuterbed.. #2

Onze dreumes van inmiddels 21 maanden ligt al in een peuterbed! Maar waarom nu al? Lilly is nooit echt een goede slaper geweest als baby ook al niet, vaak onrustig, verlatingsangst, dromen, ziek, en ga zo maar door. Genoeg redenen om slecht te slapen! Afgewisseld met goede periodes natuurlijk, sliep ze soms als Doornroosje.

Tot afgelopen zomer ging ze zonder enige moeite naar bed, zwaaien, handkusjes en ze was vertrokken. Het begon toen haar laatste 2 kiezen doorkwamen, veel huilen, verkouden, en dat ging van kwaad tot erger. We gingen op vakantie en ook daar was ze heel onrustig in de nacht. We merkte aan haar dat ze zelf er ook gewoon over vermoeid door raakte. Nu ben je op vakantie natuurlijk in een andere omgeving, ander bedje, dus wij snapte dit helemaal!

Eenmaal thuis hoopte we toch dat dit drama snel klaar zou zijn, maar dit werd alleen maar erger. Zelfs naar bed gaan, liep uit tot een fiasco. Uren waren we bezig om haar stil te krijgen, te troosten, van zetpillen tot dentinox voor haar kiezen, niks mocht helpen.

Inmiddels waren de kiezen door maar het slaapdrama ging door, we raakte zelf ook helemaal over vermoeid. Wat moesten we nu dan toch? Ze kan nog niet praten maar ze maakte goed duidelijk dat ze haar kamer af wou. Ze sliep ook vaak tussen ons in maar ook daar huilde ze veel in haar slaap, niemand kwam tot rust.

In Januari word ze 2 , en dan wilden wij haar kamer veranderen.. Tot we pas geleden door de ikea liepen en het bedje tegenkwamen die op ons lijstje stond voor haar. We besloten hem te kopen, misschien was dit wel de oplossing? Toen Mitch het bedje in elkaar aan het zetten was, zijn Lil en ik erbij gaan zitten. Ze gaf schroefjes aan, kroop onder het bed door en op een speelse manier was ze hier helemaal bij betrokken. Toen het bedje eenmaal op zijn plek stond, ging ze vol trots erop zitten, liggen en springen.

We legde haar uit dat dit haar nieuwe plekje was, en ze hier ging slapen. Lilly is een heel wijs meisje en snapt alles wat je haar uitlegt. Ze antwoordde ook volmondig JA! Inmiddels was het bedjes tijd.. Haar slaapzak hebben we aangehouden, mocht ze boven de deken uit komen heeft ze het niet koud. Ook kan ze zo minder snel uit bed klimmen! Het was heel eventjes huilen toen ze erin lag maar het was al heel snel stil…

Ze heeft die nacht één keer gehuild, en daarna meteen weer doorslapen tot 06:00!! We waren verbaasd, was ze hier dan echt al aan toe?! De nachten die volgen gingen een beetje het zelfde, de ene nacht huilde ze helemaal niet en de andere nacht een keer of drie. Het was in ieder geval beter als dat het was!

Ze ligt nu inmiddels 3 weken in haar peuter bed, en ik kan zeggen dat ze nog steeds geen Doornroosje is HAHA! Maar dat zal ze ook niet worden denk ik.. Maar ze slaapt redelijk goed in haar nieuwe bed. Deze moeke moet wel toegeven dat ze één keer uit bed is gevallen OEPS.. Maar goed als dat het enige is, toch?

Ze heeft nog steeds haar slaapzak aan, ze blijft de hele nacht liggen, meestal ergens tussen 03:00/05:00 zet ze het op het gillen en dan mag ze meteen lekker bij ons verder slapen! Dit is voor ons dan ook prima. Overdag slaapt ze ook goed in haar bed en dit gaat ook zonder enige struggle. Ze doet nog 1 slaapje van zo’n uur a anderhalf uur.

Ik kreeg veel leuke reactie’s op dit avontuur, maar ook reacties al “nu al ?” en andere reacties kunnen jullie zelf wel invullen. Laat ik voorop stellen dat ieder kindje anders is, en ieder kindje andere behoeftes heeft. Sommige kinderen slapen tot hun 3e jaar prima in een ledikant, Lil dacht daar waarschijnlijk gewoon anders over!

Voor ons was dit dus een uitkomst! Ze slaapt nog steeds niet de nacht helemaal door, maar hopelijk komt dat wel weer.. Probeer altijd naar je eigen moedergevoel te luisteren, want die klopt altijd!

Liefs Talitha

3 gedachten over “Dreumes in peuterbed.. #2

 1. Je moeder gevoel is de beste Tom Tom in het leven met kinderen. Onze Jasper is 12 en slaapt nog steeds slecht, 6 uur smorgens en regelmatig in de nacht wakker. Zo zie maar de leeftijd maakt niet uit…

  Geliked door 1 persoon

 2. Zo herkenbaar verhaal.. hier al 6 jaar .. djevi zelfs toen opgenomen op slaapafdeling.. En denley en djaylen hebben nu allebei precies het zelfde.. tussen 2 en 5 leven wij hier snachts haha…En mensen maar zeggen er komt een tijd dat ze doorslapen.. maar tegen die tijd zijn wij op hahah leuke blog !!

  Geliked door 1 persoon

 3. Hey Talitha,

  Je doet wat je moedergevoel zecht en dat is goed!!! En wat andere zeggen lekker laten doen,

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close